Култура

Юбилеен концерт подготвя гайдарският състав „Момчиловци“

Юбилеен концерт – 20 години от създаването си подготвя гайдарският състав „Момчиловци”.  Той ще се състои на 16 септември /петък/ от 19.00 ч. в РТД ”Николай Хайтов” и на 17 септември /събота / от 19.00 ч. в концертната зала на НЧ ”Светлина 1925” – Момчиловци.

Навсякъде знаят легендите за Орфей, но само този, който е усетил магията и очарованието на Родопа, може да проумее защо митичният певец на древна Тракия се е родил точно тук.

За нас, родопчани, песента е не само израз на временно настроение, а и начин на живот – с нея се радваме, скърбим, мечтаем.

Гайдарски състав “Момчиловци” е създаден през 2001 година. Негов първи и настоящ ръководител е известният родопски гайдар Атанас Тодоров.

За своите изпълнения на автентични мелодии и песни от Момчиловци и Родопския край гайдарите на състава заслужено получават награди, любовта на публиката и признанието на наши и чуждестранни фолклористи.

Днес в състава има около 25 гайдари, които също пеят и танцуват. На юбилейния си концерт ще зарадват всички със самостоятелния си диск. С него се надяваме и вие да усетите магията на Орфеевата планина!

Дискът е издаден от читалището под ръководството на Атанас Тодоров. Гости на концерта ще бъдат Севда Симеонова и Димитър Кермедчиев.

Източник: НЧ „Светлина – 1925“ – Момчиловци

error: Защитено Съдържание!