Смолян

Жители Устово искат да се ограничи скоростта по държавен път

Над 200 подписа събраха живеещите в смолянския квартал Устово, с която искат да се ограничи скоростта на движение по улица „Васил Райдовски“. Пътната артерия е част от второкласния републикански път ІІ-86 и основна връзка със съседните общини Мадан, Рудозем и Златоград, с ГКПП Златоград – Ксанти и с бъдещия ГКПП Рудозем – Ксанти.

В по-голямата си част улицата представлява прав участък, което е предпоставка водачите на моторни превозни средства често да шофират с несъобразена скорост.

Подписката бе инициирана от адв. Станислав Карагяуров и Инициативния комитет „За Устово“. Тя стартира в началото на декември, като до миналата седмица бяха събрани 210 подписа.

Писмото вече е изпратено до кмета на Смолян Николай Мелемов, до областния управител, ОД МВР – Смолян, Агенция „Пътна инфраструктура“ и Областното пътно управление в Смолян.

Живеещите в квартала настояват да бъдат поставени изкуствени неравности (надигнати пешеходни пътеки) по цялата дължина на трасето, които да ограничат скоростта на движение.

„На улицата са ставали десетки ПТП-та – с материални щети и с пострадали пешеходци. През 2019 година 15-годишно момче бе ударено на пешеходната пътека до военния блок, вследствие на което получи тежка черепно-мозъчна травма“, обясни адв. Карагяуров.

Жителите на Устово са убедени, че с изграждането на изкуствени неравности и надигнати пешеходни пътеки ще се осигури безопасността на всички участници в движението. Те се надяват да бъдат взети бързи и адекватни мерки.

error: Защитено Съдържание!