Крими

Съдът нареди да бъде арестувана врачка, измамила жена от Смилян с близо 16 000 лева

38-годишната Елена П. от град Златица, която завлече жена от с. Смилян с близо 16 хиляди лева за разваляне на магия, не се яви днес пред Районния съд в Смолян. Мярката й за неотклонение „подписка“ бе променена в „задържане под стража“, за което органите на реда ще бъдат незабавно уведомени.

Заради неявяването й, ход на делото днес не беше дадено, защото за тежко умишлено престъпление, както е квалифицирано нейното, подсъдимият задължително трябва да присъства в съдебната зала.

Според съда представящата се за гадателка 38-годишна подсъдима е била надлежно уведомена за днешното заседание, но не представила адекватна причина за неявяването си. Затова мярката й бе променена и тя ще бъде принудително докарана в съда на следващото заседание, планирано за 28 март.

Врачката първо поискала от  260 лв. с експресен превод, след това още 3600 лв. – пак с експресен паричен превод, а след това на два пъти по 6000 лв.

Обяснила, че трябва да развали черна магия на болния, която е много силна. Когато искала различните суми, тя казвала, че са за разваляне на заклинание с арабски символи, изписани на хартия, купуване на катран от Турция и на два пъти за купуване на лечебна вода от Израел.

Измамената жена взела в заем парите от своя приятелка, а тя ги изтеглила като кредит.

Състоянието на болния обаче не само, че не се подобрило след всички гадателски манипулации, но човекът влязъл в болница и починал. А Ходжа Йълдъз не е върнала парите на ощетената.

38-годишната гадателка е със средно образование и към момента, в който бе предявено обвинение към нея, е работила в Германия. Вече била осъждана за измама през 2015 г.

Снимка: Istockphoto.com

error: Защитено Съдържание!