Всички

Отровена е рибата в река Черна на Смолян

„Ето го резултатът от градската канализация и отровата, която беше пусната в реката. От един месец най-малко мирише от реката, но вчера беше ужасно…докога и кой си позволява подобно волности?!? Възмутени сме…ще отровят не само рибата, а и природата и нас, хората, за съжаление!“, написа смолянчанката Нина Пишинова.

Рибар е подал сигнал на телефон 112 за мъртвата риба. Бедствената ситуация е в река Черна, преминаваща през смолянския квартал Устово. Отровени са хиляди риби, сред които и огромни пъстърви.

На мястото на инцидента от сутринта бяха представители на РИОСВ, община Смолян и Басейнова дирекция. 

„Във връзка с подаден сигнал за мъртва риба в р. Черна и района на кв. Устово уведомявам, че от сутринта се следи ситуацията. На място сме заедно със зам.-кмета инж. Марияна Цекова, както и директора на РИОСВ – Екатерина Гаджева. Още в ранните часове на деня са взети проби от Басейнова дирекция, има и разследващи полицаи, които също са взели проби и от водата, и от мъртвата риба. Компетентните органи ще направят проверка и разследване каква е причината за създалата се ситуация. Продължаваме внимателно да следим проблема“, съобщи кметът на Смолян Николай Мелемов.

error: Защитено Съдържание!