РегионаСмолян

Младежи от три държави отправиха екопослания по повод Дните на Програма Еразъм плюс

Младежи от България, Армения и Грузия отбелязаха Дните на Програма Еразъм плюс със своеобразен флашмоб в центъра на Смолян. Те раздадоха картички с екопослания и говориха с хората за ползите от европейската програма за образователна мобилност.
Дните на европейската програма Еразъм се отбелязват по целия свят в седмицата от 14 до 19 октомври. 36 младежи от България, Армения и Грузия и 6-ма лидери също се включиха в инициативата. Младежите от трите държави са на двуседмично обучение в Смолян по проект на Сдружение Екосвят Родопи. Те се запознават с екосистемите на населените места и в неформална среда повишават знанията си за природата и нейното опазване.
„Реализирайки този проект, ние искаме да споделим и разработим различни творчески инструменти за екологично образование и да повишим екологичната осведоменост чрез изкуството“, каза Лидия Арсова от Сдружение Екосвят Родопи.
„Организации от Армения, Грузия и България се обединяват в този проект насочен към младите, младежки обмен, осъществяван успешно. Представяме картичките и нещата, които създадохме по време на проекта.
Към момента сме направили различни картички от Армения, Грузия и Смолян и различни видеа с послание грижа за природата“, каза Сирарпи Манян от Армения.
„В този проект се занимаваме със създаване на картички за проблемите на околната среда, като по забавен и занимателен начин обръщаме внимание на проблемите с пластмасата. Смятам, че този младежки обмен
по програмата Еразъм е много продуктивен“, бяха думите на Нино Майсурадзе от Грузия.
Съвместното обучение и работа на младежи от различни държави създава и много нови приятелства, а това също е една от ползите на програмата Еразъм.

error: Защитено Съдържание!